An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner
Ma 2018. augusztus 17., péntek, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.

Közlemények

Kedves Kistérségi Fiatalok!

Bizonyára nem először látogattok a Homokháti Kistérség ifjúsági portáljára!

A portál célja, hogy mindannyiunk számára elérhetővé tegye a szomszédos települések ifjúsági programjait. Emellett pedig olyan hasznos célt is szolgálhat számotokra a honlap, mint a nyertes pályázatokból megvalósuló programok népszerűsítése.

Mindannyiunk örömére, egyre több ifjúsági szervezet küldi be az ifi rendezvényekről szóló híradásait, és a települési ifjúsági élet kapcsán született cikkeit.
Hogy ez a színes program kavalkád még színesebb legyen, kérünk Titeket, küldjétek el őszi programajánlótokat, továbbá a helyi újságokba általatok írt vagy rólatok szóló cikkeiteket.
Ezekkel a Hírek, Rendezvénynaptár és a Sajtó rovatokat gazdagítjuk.

A „Lehet, hogy érdekes számodra” rovatba olyan írásokat várunk Tőletek, amelyeket Ti, fiatalok ajánlanátok a többiek figyelmébe.

A nyár végén pedig biztosak vagyunk abban, hogy a fotó archívumotok rengeteg izgalmas és emlékezetes képpel gyarapodott.
Ezeket a fotókat a portál Galéria rovatában tesszük közzé.

A megjelenítetni kívánt anyagokat elküldhetitek az ifjusag.homokhat@gmail.com címre.

 

Bejelentkezés

Hirlevél archívum

Eseménynaptár

Utolsó hónap augusztus 2018 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 31 1 2 3 4 5
week 32 6 7 8 9 10 11 12
week 33 13 14 15 16 17 18 19
week 34 20 21 22 23 24 25 26
week 35 27 28 29 30 31
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

 

Mottó: „Szájunkra a jövő hágott,
kiálltunk emberebb világot,
szeretetet, szabadságot,
szél a lábunk, arcunk áldott,
nézünk minden követ, ágot,
ahol utat ki se vágott,
s asztaltalan szómalaszttal,
Keressük az igazságot.”
Általános rész, bemutatkozó:
A röszkei gyermek és ifjúsági önkormányzat 2004. novemberében került megválasztásra azzal a céllal, hogy a településen aktív ifjúsági életet generáljunk.
Legfőbb célunk, hogy az itt élő ifjaknak megmutassuk lehetőségeiket, esetleges korlátaikat, mindezt azért, hogy saját közösségük, valamint az  Európai Unió hasznos állampolgáraivá váljanak. A helyi közösség fejlődése szempontjából fontos az ifjúság véleménye és megtartása. Napjainkban a fiatalokat rengeteg negatív hatás éri, sokan befolyásolhatók, épp ezért fontos, hogy követendő példával szolgáljunk. Az ifjúság körében felerősödni látszik az elértéktelenedés. Kiveszni látszik a kultúra, a múlt és az idősebb generáció tisztelete. Hamis „bálványokért” rajonganak, a médiából áradó, sokszor torz és valótlan képet tartják követendő példának.
Munkánkkal szeretnénk hozzájárulni a helyes értékrend, reális önismeret megteremtéséhez, önmagukat, társaikat, környezetüket tisztelni és szeretni tudó személyiségek kialakításához.
Feladatunk, hogy a fiatalok közt létrehozzuk a közösségi szellemet, hiszen olyan rétegről van szó, aki sokat képes tenni a településért. Hangsúlyozzuk, hogy ők is felelősségteljes, aktív tagjai közösségüknek, épp ezért felelősséggel is tartoznak érte.
Céljaink nem egyéniek, általában közösségi kezdeményezés alapján határozzuk meg rövid és hosszú távú elképzeléseinket egyaránt. Természetesen teret engedünk minden egyéni, újszerű kezdeményezésnek is. A fiatalok egyenlő eséllyel vesznek részt a demokratikus folyamatokban, lépésről lépésre tanulják meg a csapatmunka fontosságát, az érdekérvényesítés helyes eljárásmódját.
A mai kor gyermekei egészen más rendezvényeket, más jellegű foglalkozásokat, programokat igényelnek. Kreatív, ötletes és dinamikus csapatunk azon dolgozik, hogy rendezvényeink megfeleljenek a fiatalok érdeklődési körének, emellett azonban felhívják a figyelmet az örök emberi értékek fontosságára, a hagyományok tiszteletére, az elveszni látszó értékrend meglelésére és megtartására. Rendezvényeink épp ezért rendkívül változatosak, programjaink humorosak, vidámak, de elgondolkodtatók és nevelő célzatúak is egyben.
A Röszkei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat eddigi legnagyobb tömeget megmozgató rendezvénye a „Valahol Európában, valahol Röszkén” című közösségi kezdeményezés volt. A musical előadását helyi fiatalokból és idősebbekből álló csapat segítségével valósítottuk meg. Az előadás napjára 2006. május 1-én került sor és több mint 400 ember volt kíváncsi a bemutatóra.
Természetesen munkánkban nem vagyunk egyedül.
Segítséget kapunk az intézményektől, civil szervezetektől és más településekkel is együttműködünk, hiszen az oktató - nevelőmunka, a személyiségformálás, a fiatalok megtartása közös célunk. Hiszünk benne, hogy összefogással, egymás kölcsönös segítésével minden célunkat meg tudjuk valósítani. Munkánkat ebben a szellemben végezzük az ifjúság igényeinek és elvárásainak minél teljesebb körű megfelelésére.

Kozma Zsófia
Ifjúsági referens