An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner
Ma 2018. május 24., csütörtök, Eszter és Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.

Közlemények

Kedves Kistérségi Fiatalok!

Bizonyára nem először látogattok a Homokháti Kistérség ifjúsági portáljára!

A portál célja, hogy mindannyiunk számára elérhetővé tegye a szomszédos települések ifjúsági programjait. Emellett pedig olyan hasznos célt is szolgálhat számotokra a honlap, mint a nyertes pályázatokból megvalósuló programok népszerűsítése.

Mindannyiunk örömére, egyre több ifjúsági szervezet küldi be az ifi rendezvényekről szóló híradásait, és a települési ifjúsági élet kapcsán született cikkeit.
Hogy ez a színes program kavalkád még színesebb legyen, kérünk Titeket, küldjétek el őszi programajánlótokat, továbbá a helyi újságokba általatok írt vagy rólatok szóló cikkeiteket.
Ezekkel a Hírek, Rendezvénynaptár és a Sajtó rovatokat gazdagítjuk.

A „Lehet, hogy érdekes számodra” rovatba olyan írásokat várunk Tőletek, amelyeket Ti, fiatalok ajánlanátok a többiek figyelmébe.

A nyár végén pedig biztosak vagyunk abban, hogy a fotó archívumotok rengeteg izgalmas és emlékezetes képpel gyarapodott.
Ezeket a fotókat a portál Galéria rovatában tesszük közzé.

A megjelenítetni kívánt anyagokat elküldhetitek az ifjusag.homokhat@gmail.com címre.

 

Bejelentkezés

Hirlevél archívum

Eseménynaptár

Utolsó hónap május 2018 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 18 1 2 3 4 5 6
week 19 7 8 9 10 11 12 13
week 20 14 15 16 17 18 19 20
week 21 21 22 23 24 25 26 27
week 22 28 29 30 31
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Tájékoztató szövetségünkről


Szövetségünk 1995. októberében alakult mintegy 25 fővel, majd a későbbiek folyamán 2001-ben tisztújító ülés során új lendülettel és tagfelvétellel 37 főre változott a létszámunk.

A jelenleg is működő szövetség 2006 tavaszán újraalakult, új vezetőség választássál jelenlegi taglétszámunk 30 főre módosult. Az alapszabályunk értelmében közgyűléseinket évente egy alkalommal tartjuk, vezetősége üléseinket havonta, illetve alkalomszerűen az éppen elvégezni való feladatainkról.

Cégbíróságnál bejegyzett közhasznú civil szervezet vagyunk, számlánkat a ruzsai Takarékszövetkezet vezeti, elsősorban támogatásokból és pályázatokból tartjuk fenn magunkat. Tagdíjbevételünk minimális, hiszen a tagok körében sok a továbbtanuló iskolás, akik még saját keresettel nem rendelkeznek.

Öttömös község Önkormányzata sok segítséget nyújt mind eszmeileg, mind agyagilag és bérmentesen biztosít helyiséget a működésünkhöz is. Tevékenységünk során nagy hangsúlyt fektetünk a fiatalok szabadidejének eltöltésére. Téli időszakokban pingpong versenyt szervezünk elég nagy részvétellel, de a fürdőzést is be szoktuk iktatni programunkba. Nyáron kirándulást szervezünk elsősorban a hazai tájakon. A községi szintű rendezvényeken minden esetben része veszünk, aktívan segítünk azok lebonyolításában. Szerveztünk vállalkozók bálját, karácsonyi bált, ezek magszervezését a jövőben is feladatunknak érezzük.

Ősszel kerül sor az ifjúsági és sportnapra, amelyre a környékünkben is működő ifjúsági szervezeteket is meghívjuk. Itt becsületkasszás ebédet készítünk, majd kelt kalács és pizza sütésre kerül sor a falu kemencéjében. Gyerekeknek programokat szerveztünk a helyi pedagógusok segítségével, de a lovaskocsikázás sem maradhatott ki. Este koncerteket tartunk helyi és vidéki rock együttesekkel.

Sikeres pályázatunk volt az elmúlt időszakban, amellyel felszerelésünket bővítettük. További célunk egy számítógép beszerzése, valamint egy digitális fényképezőgép vásárlása, de pár komolyabb játék megvétele is szükséges lenne programjainkhoz.

A községben működő más civil szervezetekkel kapcsolatunk jó, egymás rendezvényeit kölcsönösen segítjük.

Jelenleg a község jubileumi ünnepségsorozatán dolgozunk, ahol szeretnénk, ha a fiatalság is beléphetne egy napi program megszervezésében és lebonyolításában, de természetes, hogy ehhez nem kevés anyagi támogatásra is szükségünk lenne.

Szövetségünk kapcsán esetleges érdeklődésükre vagy támogatásokra számítunk, megtalálhatóak vagyunk: ÖFISZ, Öttömös Ruzsai u. 2. címen, vagy a 06-30-456-5927-es telefonszámon.Öttömös, 2008. március 13.

Tisztelettel: Tanács Attila, a szövetség vezetője