An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner
Ma 2018. augusztus 17., péntek, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.

Közlemények

Kedves Kistérségi Fiatalok!

Bizonyára nem először látogattok a Homokháti Kistérség ifjúsági portáljára!

A portál célja, hogy mindannyiunk számára elérhetővé tegye a szomszédos települések ifjúsági programjait. Emellett pedig olyan hasznos célt is szolgálhat számotokra a honlap, mint a nyertes pályázatokból megvalósuló programok népszerűsítése.

Mindannyiunk örömére, egyre több ifjúsági szervezet küldi be az ifi rendezvényekről szóló híradásait, és a települési ifjúsági élet kapcsán született cikkeit.
Hogy ez a színes program kavalkád még színesebb legyen, kérünk Titeket, küldjétek el őszi programajánlótokat, továbbá a helyi újságokba általatok írt vagy rólatok szóló cikkeiteket.
Ezekkel a Hírek, Rendezvénynaptár és a Sajtó rovatokat gazdagítjuk.

A „Lehet, hogy érdekes számodra” rovatba olyan írásokat várunk Tőletek, amelyeket Ti, fiatalok ajánlanátok a többiek figyelmébe.

A nyár végén pedig biztosak vagyunk abban, hogy a fotó archívumotok rengeteg izgalmas és emlékezetes képpel gyarapodott.
Ezeket a fotókat a portál Galéria rovatában tesszük közzé.

A megjelenítetni kívánt anyagokat elküldhetitek az ifjusag.homokhat@gmail.com címre.

 

Bejelentkezés

Hirlevél archívum

Eseménynaptár

Utolsó hónap augusztus 2018 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 31 1 2 3 4 5
week 32 6 7 8 9 10 11 12
week 33 13 14 15 16 17 18 19
week 34 20 21 22 23 24 25 26
week 35 27 28 29 30 31
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark
A mórahalmi ifjúsági szervezet bemutatása

Mórahalmon széles és jól működő intézményrendszer, gazdag programkínálat segíti és várja a település ifjú lakosságát. Nógrádi Zoltán polgármester vezetésével az ifjúsági területhez kapcsolódó valamennyi intézmény – oktatás-nevelés, közművelődés, szociális- és egészségügy, munkaerő-piac – valamint a városban tevékenykedő civil szervezetek közös összefogásban kívánnak tenni azért, hogy a település jövőjét jelentő ifjú korosztály minél teljesebb életet élhessen Mórahalmon.
A 12-29 éves fiatal korosztály a közel 6000 fős lélekszámú város lakosságának mintegy 25%-át alkotja. Az általános társadalmi helyzetből – családok válsága, gazdasági helyzet – fakadó hátrányok a fiatal korcsoportra is kivetülnek. A város Képviselő-testülete, intézményei, civil szervezetei komplex programokkal kívánják segíteni a helyzet megoldását, alternatívákat kínálva a fiataloknak.
Mórahalom Város Képviselő-testülete több alkalommal tárgyalta az ifjúság helyzetével foglalkozó előterjesztéseket.
2001-ben került elfogadásra a település Ifjúságpolitikai koncepciója, valamint annak megvalósítás terve.
A mórahalmi Ifjúság, Hűség, Barátság Club – ifjúsági szervezet – 2001-ben megvalósítási tervet készített, amelyet az elkészült koncepció alapján dolgoztak ki a fiatalok, ifjúsági szemszögből.
2002-ben Ifjúságpolitikai Program került a Képviselő-testület elé – amely inkább szociológiai oldalról közelítette meg a helyi ifjúság helyzetét.
A város első ifjúsági önkormányzata 2002-ben alakult meg Mórahalmi Ifjúsági Önkormányzat néven. Kószó Anita ifjúsági polgármester irányításával számos települési szintű ifjúsági program zajlott le.
Ebben az évben alakult meg a Képviselő-testület mellett működő Ifjúsági Konzultatív Testület, amely javaslataival segítette a döntéshozatalt.
2004-ben az Ifjúsági koncepció átdolgozása történt meg, valamint települési ifjúsági felmérés is zajlott a 15-25 éves korosztály körében. A felmérés fókuszában a fiatalok szabadidő-eltöltési szokásainak és igényeinek vizsgálata állt.
2006 szeptemberében a régi mozi helyére építette Mórahalom Város Önkormányzata a város második közművelődési intézményét a Cacao Club Ifjúsági Házat. Az Ifjúsági Ház célja: a helyi és környező falvak, települések fiataljainak összefogása, összekovácsolása rohanó világunkban.
2008 februárjában az I. Homokháti Ifjúsági Találkozónak adott otthont Mórahalom - amikor Nógrádi Zoltán polgármester meghívására találkoztak a kistérség fiataljai a Cacao Clubban. A találkozón a kistérségi ifjúsági szervezetek mutatkoztak be egymásnak, és közösen ötleteltek a térségi ifjúsági élet felpezsdítése kapcsán. A találkozón megfogalmazódott eszmecsere kapcsán készült el a Homokháti Kistérség Ifjúsági Portálja: www.ifjusag.homokhat.hu
A további tervek között szerepel, hogy az elkészült koncepciót felülvizsgálja a város, és az intézmények cselekvési terveket alakítanak ki. A cselekvési tervek összehangolása adja meg azt a komplexitást, amely ifjúsági területen elengedhetetlenül fontos.
Az értékalapú szabadidő-eltöltés szintén hangsúlyos pontja a jövőben megvalósítandó elképzeléseknek. A cél elérését az ifjúsági közösségi terek fejlesztése – a Cacao Club ifjúsági házként történő működtetése, helyi Kaland Park kialakítása – szolgálja. Ami pedig a legfontosabb, hogy a közösségi terekhez kötődően olyan ifjúsági programok valósulnak meg, amelyek a helyi fiatalok ötletei alapján épülnek fel, és az ő aktív közreműködésükkel valósulnak meg.

 

Papp Renáta
ifjúsági referens


Mórahalmi Ifjúsági Szervezet


A mórahalmi ifjúsági szervezet 2008. február 01-én újjá alakult. Céljaként a mórahalmi ifjúsági élet összefogását tűzte ki. Igyekszünk a többi településsel jó viszonyt ápolni és összefogni velük a fiatalok érdekében. Reméljük, terveink sikereket érnek el a fiatalok körében.
Szervezetünk tagjai: Onozó Péter, Szécsi Tamás, Varga Zsolt, Busa Szabolcs, Dobó Erika, Módra Balázs, és vezetőként Dobó Zoltán.

 

Dobó Zoltán
ifjúsági vezető 

Utoljára frissítve (2008 szeptember 11. (csütörtök) 19:11)