An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner
Ma 2018. augusztus 17., péntek, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.

Közlemények

Kedves Kistérségi Fiatalok!

Bizonyára nem először látogattok a Homokháti Kistérség ifjúsági portáljára!

A portál célja, hogy mindannyiunk számára elérhetővé tegye a szomszédos települések ifjúsági programjait. Emellett pedig olyan hasznos célt is szolgálhat számotokra a honlap, mint a nyertes pályázatokból megvalósuló programok népszerűsítése.

Mindannyiunk örömére, egyre több ifjúsági szervezet küldi be az ifi rendezvényekről szóló híradásait, és a települési ifjúsági élet kapcsán született cikkeit.
Hogy ez a színes program kavalkád még színesebb legyen, kérünk Titeket, küldjétek el őszi programajánlótokat, továbbá a helyi újságokba általatok írt vagy rólatok szóló cikkeiteket.
Ezekkel a Hírek, Rendezvénynaptár és a Sajtó rovatokat gazdagítjuk.

A „Lehet, hogy érdekes számodra” rovatba olyan írásokat várunk Tőletek, amelyeket Ti, fiatalok ajánlanátok a többiek figyelmébe.

A nyár végén pedig biztosak vagyunk abban, hogy a fotó archívumotok rengeteg izgalmas és emlékezetes képpel gyarapodott.
Ezeket a fotókat a portál Galéria rovatában tesszük közzé.

A megjelenítetni kívánt anyagokat elküldhetitek az ifjusag.homokhat@gmail.com címre.

 

Bejelentkezés

Hirlevél archívum

Eseménynaptár

Utolsó hónap augusztus 2018 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 31 1 2 3 4 5
week 32 6 7 8 9 10 11 12
week 33 13 14 15 16 17 18 19
week 34 20 21 22 23 24 25 26
week 35 27 28 29 30 31
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark
 
Kik is vagyunk?
Domaszéken a 14-24 év közötti fiatalok a települési önkormányzati választásokhoz hasonló eljárással saját önkormányzatot választhatnak. Az első ifjúsági képviselő-testület 1999 októberében alakult, 11 képviselővel, az ifjúsági polgármester vezetésével. A második 12 fős grémium 2003-ban kezdte meg munkáját.
A harmadik voksolásra 2007. októberében került sor, a megalakult testület immáron 10 fős, mandátuma 3 évre szól. Az ifjúsági önkormányzat munkáját, szakmai tevékenységét ifjúsági referens segíti. Nagyon örülünk annak, hogy az eltelt évek során mind több fiatal csatlakozott, önkéntes segítőként járult hozzá az ifjúsági önkormányzat céljainak megvalósításához.

Mit csinálunk, mivel foglakozunk?
Célunk a falu ifjúságának összefogása, közösséggé szervezése, a fiatalok érdekeinek védelme és képviselete,  községünk fejlődésének előmozdítása. Úgy gondoljuk, hogy a demokrácia „játéksza­bályainak” minél jobb megismerésére és megismertetésére így van leginkább módunk, hiszen e szervezet keretében a való­ságban is alkalmunk nyílik a gyakorlásra.
Törekvéseinket a helyi civil szervezetekkel és a térség településeinek ifjúsági szervezeteivel együttműködve igyekszünk elérni. Változatos programokat szervezünk a település fiataljai számára. Emellett rendszeresen vállalunk önkéntes munkát a települési rendezvények szervezésekor, fellépésekkel is készülünk e jeles alkalmakra. A Böllérnapi versengés elmaradhatatlan indulójává vált csapatunk az elmúlt 8 év során.
Korunk egyik legjelentősebb kihívása a környezetvédelem. Szervezetünk számos programja ennek fontosságát hivatott hirdetni, a közgondolkodás részévé tenni. E cél érdekében született például a jótékony célokat támogató vas- és papírgyűjtés, illetve a „szemétszüret” nevű akciónk.

Mire vagyunk büszkék?
Mára már nincs olyan ember Domaszéken, aki ne ismerné az ifjúsági önkormányzat munkáját. Tevékenységünk során szoros kapcsolatot sikerült kiépíteni a települési önkormányzattal, a helyi intézményekkel és civil szerveződésekkel. Szervezetünk tagja a Domaszéki Civilkerekasztalnak, valamint az ifjúsági polgármester tanácskozási joggal részt vesz a települési képviselő-testület ülésein; ily módon is növelve érdekérvényesítő képességünket.
„Az év ifjúságbarát települési önkormányzata” Arany Titán Díját 2002-ben Domaszék Község Önkormányzata nyerte el. Szakmai kapcsolataink behálózzák a homokháti kistérséget, sőt Erdélybe és Lengyelországba is elérnek. A Domaszéki Teleházzal példaértékűn sikerült együttdolgozni, együttműködésünk mintaprojektté vált.
A 8 év során igen sok sikeres rendezvényt szerveztünk, ilyenek voltak például a Farsangi bálok, a Kihívás Napi rendezvények, a Nyársirató Party-k, vagy a „Segíts, hogy segíthessünk” karácsonyi ajándékozási program. Projektjeink lebonyolítását az önkormányzati támogatás mellett jelentős pályázati források is segítették. A jövőben is szeretnénk a jó példákat folytatni, és új, kreatív ötletetekkel községünk fejlődésének előmozdítani.

Összeállította: Bába Karola ifjúsági referens és Németh Péter ifjúsági polgármester

Utoljára frissítve (2008 március 09. (vasárnap) 12:16)