An Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image SlideshowAn Image Slideshow 
spinner
Ma 2018. augusztus 17., péntek, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.

Közlemények

Kedves Kistérségi Fiatalok!

Bizonyára nem először látogattok a Homokháti Kistérség ifjúsági portáljára!

A portál célja, hogy mindannyiunk számára elérhetővé tegye a szomszédos települések ifjúsági programjait. Emellett pedig olyan hasznos célt is szolgálhat számotokra a honlap, mint a nyertes pályázatokból megvalósuló programok népszerűsítése.

Mindannyiunk örömére, egyre több ifjúsági szervezet küldi be az ifi rendezvényekről szóló híradásait, és a települési ifjúsági élet kapcsán született cikkeit.
Hogy ez a színes program kavalkád még színesebb legyen, kérünk Titeket, küldjétek el őszi programajánlótokat, továbbá a helyi újságokba általatok írt vagy rólatok szóló cikkeiteket.
Ezekkel a Hírek, Rendezvénynaptár és a Sajtó rovatokat gazdagítjuk.

A „Lehet, hogy érdekes számodra” rovatba olyan írásokat várunk Tőletek, amelyeket Ti, fiatalok ajánlanátok a többiek figyelmébe.

A nyár végén pedig biztosak vagyunk abban, hogy a fotó archívumotok rengeteg izgalmas és emlékezetes képpel gyarapodott.
Ezeket a fotókat a portál Galéria rovatában tesszük közzé.

A megjelenítetni kívánt anyagokat elküldhetitek az ifjusag.homokhat@gmail.com címre.

 

Bejelentkezés

Hirlevél archívum

Eseménynaptár

Utolsó hónap augusztus 2018 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 31 1 2 3 4 5
week 32 6 7 8 9 10 11 12
week 33 13 14 15 16 17 18 19
week 34 20 21 22 23 24 25 26
week 35 27 28 29 30 31
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

A dokumentum ide kattintva tölthető le.

Utoljára frissítve (2013 augusztus 24. (szombat) 16:38)

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

A dokumentum ide kattintva letölthető!

Utoljára frissítve (2012 augusztus 06. (hétfő) 12:39)

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

„Nincs bennünk semmi különös”

A térségi ifjúsági együttműködés nem feladat, hanem lehetőség!

Véghajrába érzekett a térségi ifjúsági együttműködést összefoglaló szakmai módszertani kiadvány kidolgozása, melyet a kistérség ifjúsági szervezetei közösen készítenek. A márciusi műhelytalálkozó alkalmával Beke Márton ifjúsági szakértő vezetésével a fiatalok kidolgozták azt a szempontrendszert, mely nemcsak a szakmai tartalmat határozza meg, hanem egyben biztosítja a fiatalok számára könnyen befogadható infromációk kiemelését is.

A műhelymunkán ifjúsági polgármesterek, referensek, és akítv ifjúsági munkát végző önkéntes fiatalok gyűjtötték össze azokat a pilléreket, amely meghatározza a közel tíz éves térségi együttműködést. A pályázati projektek mellett a folyamatos kölcsönös tapasztalatcsere, a jó ötletek, jó példák átvétele és átadása az a többlet, mely időről időre segíti a Homokhátság ifjúsági szervezeteinek fennmaradását, megújulását. Közismert tény, hogy az ifjúsági közösségekben nagy a fluktuáció, az akítv fiatalok cserélődése, mely nagy kihívás elé állítja mind az ifjúsági referenseket, mind a fiatalokkal foglalkozó önkormányzatokat is. A térségi szervezetek viszonylagos állandóságát elsősorban a térségi együttműködés folyamatosságában látják a homokháti fiatalok. A kistérségi ifjúsági modellprogram országos szinten mindösszesen három térségben kerül kidolgozásra, így a jövőben jelentős kihívások várnak majd a homokháti fiatalokra a kidolgozott modlellprogram népszerűsítésében, átadásában.

Papp Renáta

kistérségi ifjúsági referens

Utoljára frissítve (2012 augusztus 06. (hétfő) 12:39)

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark

Ifjúsági részvételi modell a Homokháti Kistérségben

A térségben működő ifjúsági szervezetek, ifjúsági önkormányzatok kitartó munkája eredményeként 2003 óta működik a Homokháti Kistérség Gyermek és Ifjúsági Önkormányzata. Az összefogást olyan nemformális programok egészítik ki, mint a Homokháti Ifjúsági Találkozó, Homokháti DÖK Találkozó, térségi táborok, képzések, hálózatépítő műhelyek, jó példák átvételét segítő közösségi tér látogatások.

Mórahalom Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kiírására, amely olyan példaértékű, a kistérségi szintű ifjúsági folyamatok bemutatást támogatja, mely tekintettel van a helyi sajátosságokra, megfelelő helyismerettel ad választ a fiatalokat érintő kérdésekre. Bordány szerepe kiemelkedő a települési ifjúsági munka fejlesztésében, nemcsak a térségben, de országos szinten is, így a projektben kiemelkedő szakmai vezető szerepe.

Az ifjúsági szakemberek szakmai műhelyeken közösen határozzák meg azokat az elengedhetetlen pilléreket, amely térségi munka alapjait adják. Külön cél, hogy a kidolgozott módszertan adaptálható, más térségek számára is felhasználható formában képezze le a homokháti folyamatokat. A fiatalok tréningjei a jövőtervezésre, a hosszútávú fenntartásra fókuszálnak.

A projekt az IFJ-KTM-10-0008. azonosítószámú projekt keretében a Nemzeti Erőforrás minisztérium támogatásával valósul meg.

 

Papp Renáta

kistérségi ifjúsági referens

Utoljára frissítve (2012 augusztus 06. (hétfő) 12:39)